torsdag den 3. august 2017

Barsel i Ørestad Syd

Vi valgte at flytte til Skovkvarteret primært fordi vi skulle have barn. Her er fællesskab med andre børnefamilier, optimal beliggenhed i forhold til vuggestue (børnehave og snart Kalvebod Fælled Skole) samt med Fælleden i baghaven, så synes vi det er et fantastisk sted at vokse op.

Jeg var på barsel med sønnike Miku, som ikke engang var 1 måned gammel ved indflytning. Jeg var lidt bekymret for om livet som ny beboer og nybagt mor i Ørestad Syd, måske ville isolere mig. Men den bekymring blev heldigvis ret hurtigt gjort til skamme.

Barslen bød på daglige gåture på Fælleden for at genoptræne den post-gravide krop, og ikke mindst, for at få sønnike til at sove, hvilket var til stor glæde for familiens mindste medlem, hunden Chewie.
Med den ny-erhvervede kop-holder til barnevognen kunne moderen nyde sin caffe latte undervejs, så turene kom snildt op på 2-3 timer.

 
Der er underholdning for alle her i Skovkvarteret; drillesyge katte og byggeri for raske drenge 😊

Fields, som jeg tidligere afskyede at tage i, blev et kærkommet sted, hvor alle indkøbene kunne klares i et hug og især Babyloungens faciliteter blev nydt. Alle medlemmer i mødregruppen boede indenfor 15-20 min gå-afstand med Fields i centrum, så de ugentlige mødregruppe-møder blev hurtigt suppleret med en kop kaffe på stamcafeerne i Fields, så ugens baby-nyheder kunne debatteres og gode råd blev flittigt delt.

Inklusiv god underholdning

Byggepladsen blev hurtigt et interessant ’show’ for Miku, at følge med i med sin faste plads foran vinduet. Det købte uvurderlige timer for forældrene, til lige at få pause en stund mens Miku holdt øje med gravkøer og kraner på skolebyggeriet.

Miku var for lille til at nyde vejens øvrige børn ved indflytning, men moderen nød rigtig godt af, at de var 3 andre mødre på barsel, på samme vej, og der blev aktivt drukket kaffe, spist kage og sludret mødrene i mellem. 

Miku har siden taget revanche med leg på vejen. Nu mødes Skovkvarterets små rollinger dagligt på vejen med deres gå-vogne, løbecykler, farvekridt og boldspil – og de har en fest. Vi voksne hjælpes ad med at holde øje med banditterne og får samtidig vendt verdenssituationen – og Skovkvarter-situationen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar