onsdag den 30. august 2017

Hvor skal vi hen du?

Vi flyttede fra etablerede Valby og til et nybyggerkvarter uden noget, og alligevel med det hele. 
Det var en hurtig beslutning, efter 5 måneders boligjagt, og blev taget en kold søndag i november 2016.

Da vi i 2016 fik vores datter Agnes, var vi klar over, at vores lejlighed i Valby ikke var det rigtige sted for os. Vi ledte i hele Storkøbenhavn i 5 måneder, men var meget forbløffet over hvor svært det faktisk er, at finde det rigtige sted.

En kold søndag i november så vi på facebook, at der var åbent hus i Skovkvartet i Ørestad, og tænkte hvorfor ikke. Vi gir’ det en chance! Og bare små 3 timer senere stod vi med et reserveret rækkehus, og 3 mægleraftaler om, at de skulle komme og vurdere vores lejlighed i Valby. En ret vild følelse!


Lille Agnes hjælper med at flytte

Arenakvarteret i Ørestad viste sig, at være netop dét område, som vi havde ledt så længe efter. Området byder nemlig på masser af byudvikling, grønne områder og et god nabofællesskab.

Vi flyttede allerede ind i huset den 28. februar og har ikke fortrudt det en eneste dag siden. Vi var så heldige, at det hus vi købte, næsten allerede var færdigbygget, så det blev en hurtig proces fra køb til indflytning.

Det er utroligt befriende, at flytte ind i noget, hvor alt er nyt og det eneste der skal bruges tid på er, at sætte ens personlig præg på huset.  Det er specielt lækkert ikke at skulle opstarte en renoveringsproces, når vi er en familie med baby på armen.


Vores hus i november 2016 - næsten klar til indflytning

Langt fra Byen, og alligevel tæt på..
At flytte til Ørestad fra Valby syntes som at flytte på landet, men det var det alligevel langtfra. For selvom Ørestad ligger et stykke fra centrum, har vi metroen næsten ved døren og er i byen på under 20 min.

Det er fantastisk, at man kan have en baghave, som Kalvebod Fælled, der har alt i dyreliv, og samtidig på kort tid stå på Kongens Nytorv.  Vi har bl.a. brugt det i forbindelse med familie besøg, hvor en gå tur på Fælleden blev kombineret med  en tur til byen.


Mere optimalt bliver det ik ;)

mandag den 28. august 2017

Sommerfest i Skovkvarteret

I denne uge er det os, Thomas og Julie, som har overtaget bloggerstafetten, og vi kan heldigvis starte med at berette om vores fantastiske vejfest i lørdags. 

Eet stort fællesskab
I skovkvarteret er nabofællesskab nemlig et stor del af hverdagen, og i lørdags blev årets vejfest afholdt🎉👫👫👫 og her er det tydeligt, at alle vil hinanden og fællesskabet her i kvarteret.
Vejret var for én gangs skyld med os, og festudvalget havde ligeledes gjort hvad de kunne, så hele dagen spillede perfekt.

Der var stor tilslutning alene til forberedelserne af vejfesten, så stemingen var god allerede mens borde og grill’s blev samlet af Skovkvarterets beboer.

Det var omkring 100 tilmeldte, af både nye og ”gamle”beboer, dvs. 60 voksne og 40 børn. Allerede om eftermiddagen startede festlighederne med hygge, leg, hjemmelavede kage og snacks🍪🍩🥒🥕 


Et lille udsnit af snackbordet
Ved fælles hjælp...
Hver familie fik til opgave, at lave enten snacks til eftermiddagen, eller tilbehør til grillen om aftenen. Festudvalget sørgede for fadølsanlæg til de voksne, med øl fra Skovlyst - lige i skovkvarteret ”ånd”🌲🌳

Til børnene var der booket en hoppeborg, og desuden kunne børnene lege med alt det fælles legetøj, som i løbet af dagen samlede sig omkring bordene.
Børn i alle aldre hyggede sig igennem hele dagen med rutcheture, løbehjul, tegne med kridt og lave løbebaner, mens de voksne fik snakket og skyllet efter med kold øl fra Skovlyst🍻.Der blev grillet til den store guldmedalje og vi måtte have seks grills i gang på een gang, for at få nok bøffer til 100 sultne beboere, med smag for nabohygge🍽.
Der blev snakket på kryds og tværs, budt velkommen til de nyeste, som lige er flyttet ind og der blev skabt en masse nye bekendtskaber. Alle har for nyligt startet et nyt kapitel i bydelen, så det var selvfølgeligt et stort behov for at lufte tanker om indflytning til Skovkvarteret og om forventninger til hvordan det nu vil blive✨.

Med 100 tilmeldinger var der naboer, venner, veninder og legekammerater over alt 😊

Da mørket brød frem og det blev køligere, fik børnene deres egen biograf i Skovkvarterets fælleslokale. Her blev de installeret på bløde yogamåtter og hyggede sig frem til sengetid. I "voksenafdelingen" blev der lavet ”slå søm i træstamme” konkurrence, hvor stærke mænd og seje kvinder deltog og alle hyggede sig til langt ud på natten. 

Vi sidder dagen efter sommerfesten med en følelse af, at vi er kommet tættere på vores naboer og det bekræfter os igen - igen på, at vores rækkehus i Skovkvarteret er det helt rigtige for os! #amen

søndag den 27. august 2017

Som naboer vi dele...

Kender i det der med, at få det forkerte ben ud af sengen (og lidt for langsomt), eller at gå i gang med at lave mad, for så at finde ud af, at man mangler et æg, eller er løbet tør for mælk🥛🥚🧀🥕. Her på vejen og i kvarteret er der råd for den slags.

Når lokummet brænder
Jeg har et par gange spurtet ind til naboen i natskjorte og med morgenhår og et vildt blik i øjnene. Lettere desperat har jeg spurgt, om de kunne tage Louie med op til skolebussen😱. Kun en enkelt gang er vi kommet for sent til bussen (hvis man ikke tæller de gange med, hvor vores lille hvide dyt nærmest har spærret for bussen)
Heldigvis er Louie efterhånden blevet så stor, at han nu selv cykler hen til opsamlingen, så han slipper for pinlige episoder😂.


Vi fik lov at låne en el ladcykel en aften hvor Louie og jeg var alene hjemme. Nøj vi hyggede og legede turister i egen by. Tak kære naboer🙏🙏
En sød tand
Men det der med at mangle noget til maden eller lignende, det sker ret tit, men heldigvis (og gud ske tak og lov for det) er det også min dør, der bliver banket på.
Faktisk har folk hurtigt fundet ud af, hvor man skal skaffe de forskellige ting, og jeg tror ikke, der er nogen, der IKKE ved, at jeg altid ligger inde med cola zero.

Det samme gælder med søde sager, selvom det ofte ender med, at jeg alligevel løber tør og via messenger må forsøge at skaffe lidt sukker, så jeg kan 'komme igennem' aftenen. Og jeg ved lige hvor jeg skal spørge, og er der ikke bid der, ved jeg godt hvem jeg dernæst skal spørge😂.


Dette billede modtog jeg en aften, og så gik der ikke mange sekunder før vi fyldte en bil, og kørte efter snolder haha🍫🍭

Som naboer vi dele
Også børnene låner og deler gerne ud af deres legetøj (bevares der er da MIIIIIN perioder hos de fleste børn, men vi løser det). Vi har, mens vi venter på vores legeområder, samlet en del blandet legetøj til fri afbenyttelse i et hjørne af vejen, og det har børnene stor glæde af.

Da vi lige flyttede ind, var det mest værktøj osv. der gik på runde, men i takt med at vi kender hinanden bedre, er der næsten ikke grænser for, hvordan vi hjælper hinanden. Jeg har flere gange vandret af sted med en leftover fra aftensmaden eller selv blevet budt på en rest, eller en is, eller lignede ude på vejen en solskinsdag. #homesweethome


Babyalarm-sitter eller noget
Som alene-mor er jeg ret ofte hjemme om aftenen, så det er meget oplagt at lade mig være babyalarmholder, mens der eksempelvis festes i Royal Arena til diverse koncerter eller holdes runde fødselsdage mv.
Så kan jeg lige spurte ind til en nabo og give en sutteflaske eller stikke en sut i munden på en lille bebs, hvis der kommer en lille lyd.
Jeg kan sågar også lufte hund, hvis det trækker ud (jeg håber jeg lyder lidt bitter haha).

Sådan ser det ud, når jeg har trukket babyalarm-sitter tjansen😂😂

Kendskab og fællesskab
Jeg har som tidligere nævnt boet i København i 20 år, men jeg har aldrig rigtig kendt mine naboer og har faktisk knap vidst hvem der boede i min opgang, de steder jeg har boet.
Så det er simpelthen så befriende, at være kommet til et sted, hvor man både hilser, taler sammen, kender hinanden og ikke mindst, hjælper hinanden.

Jeg tager trygt fra mit hus, for jeg ved, der er nogen, der kigger efter det og sørger for at tømme min postkasse og vande mine planter både inde og ude. Det er så rart at vide, at jeg ikke er helt alene, og det fælleskab har jeg bare længtes efter nærmest lige siden jeg flyttede fra Jylland. 

#TakForHjælpen #DetErGuldVærd #MedHjælpBliverAltingBareNemmere&Sjovere