lørdag den 18. juni 2016

Kend din mobbedreng af en lokalplan!

Asger Jorns Allé - af Transform,
der har udviklet helhedsplanen for Ørestad Syd!

Forleden sad jeg lidt halv-fanget i lejligheden med en sovende baby i silende regn. Med kun én arm fri gav jeg mig til at nørde den seneste lokalplan for Ørestad. Det gjorde vi jo allerede i vores research, men det er altså ved at være et stykke tid siden. 167 sider er MEGET - og hvor kedeligt det end måtte lyde, så er det jo MEGA vigtigt at sætte sig ind i, hvilke muligheder der er, og ikke mindst, kommer i det byområde man har valgt at bosætte sig i. 

- og man behøver altså ikke være fanget af sovende baby eller regnvejr, for at se lokalplanen for Ørestad Syd aka Arenakvarteret lige her.

I lokalplanen kikkede vi særligt efter:
- Handlemuligheder (det der er i Ørestad pt. - se her)
- Institutioner (fra vuggestue til gymnasium)
- Hvor børnevenligt der er (legepladser, fritidsmuligheder mv)

...det er jo ikke ligegyldigt om der er 200 m eller 20 km til nærmeste indkøbs-mulighed vel😳

Børnevenligt - bilfri zone og et væld af legepladser
Igen - udover al den fokus på børnefamilieliv (legepladser, aktiviteter osv) der er derude, så er det altså ikke ligegyldigt hvad der komme til at køre - eller ikke køre - ude foran ens hus. Vi er derfor ret vilde med det bilfrie tema, som Skovkvarteret er en del af ude i Ørestad. Og det er faktisk et krav ifølge lokalplanen i Skovkvarteret. Tænk at kunne lukke sit barn ud og lege, velvidende at der ikke kommer en bil susende rundt om hjørnet😉
Fredelige vej-forhold som vi er VILDE MED💞
- fra salgskataloget - spændende hvordan det kommer til at se ud!

Handlemuligheder - tættest på Skovkvarteret
I området omkring Asger Jorns Allé vil der ifølge lokalplanen minimum komme 6.000 m2 detailhandel (s.131-132 i lokalplanen) - ifølge fagnørden Henrik er det altså mere en en døgnnetto😜  Allerede nu ved vi, at der er planlagt to dagligvarebutikker i starten af Asger Jorns Allé - lige overfor Vestamager st. 

Læs også mere om Asger Jorns Allé her


Meget pædagogisk - se dét med rødt!
Udover to dagligvarebutikker er der reserveret plads til Dino's Legeland og Pelican Self Storage

Netop Asger Jorns Allé har Ørestadseksperten Mira skrevet om - læs om hovedgaden her

Institutioner 
Ifølge lokalplanen skal der etableres mindst én ny folkeskole - hvilket jo er Kalvebod Fælled Skole (med idrætsprofil), der ligger LIGE uden for vores hus👏 
Som nævnt i tidligere blogindlæg var institutions-mulighederne netop ét af de helt store plus'er ved Skovkvarteret😘 
Lige nu er der følgende vuggestuer og børnehaver derude:

1: Jorden rundt
2: Børnehaven Småland
3: Vuggestuen Sejlhuset
4: M-husets vuggestue
5: Børnehuset 8Tallet
6: Lille Arena 

Der er selvfølgelig meget mere at nørde i sådan en 167-siders lokalplan - og det er altså lidt af en jungle at gennemskue, hvad der bliver til noget, og hvad der bare er planer. Men ud fra vores research skulle det vigtigste holde, altså:
- Fokus på bilfrie områder
- Diverse muligheder for at få sit barn passet TÆT PÅ
- Fredet natur  
- En spritny skole - endda med idrætsprofil
- Kulturelle tiltag som fx et kulturhus
- Cafeer mv.

...vi glæder os ihvertfald til at Wilbert sammen med os kan nyde godt af lokalplanen for Ørestad Syd👊 

onsdag den 15. juni 2016

Burde børn ikke selv bestemme?

Lettere mat i lakken efter 3-måneders vaccination...

Igår morges så jeg Mette Marie (bloggermama bag tasterne på Twinpeaks) i Go' morgen Danmark. På baggrund af hendes artikel i Berlingske må jeg indrømme, at jeg ofte har tænkt det samme om Wilbert. For gad vide hvad vores generations børn synes om, at vi har serveret dem for de sociale medier fra de blev født, som mange af os jo har😞

Nul nøgenhed!
Jeg er meget enig med Mette Marie i, at man ikke bør poste billeder af sine børn nøgne, syge eller i anden intim situation. Så det afholder jeg mig fra - med ovenstående billede som enestående undtagelse her på bloggen. 


På vej til lægen, Wilbert er ganske uvidende.

Også derfor har jeg on and off haft lukket profil på Instagram. Så hvad afholder mig fra at lade være med at lægge billeder ud af mit barn? Tja først og fremmest er det rigtig hyggeligt😌  Jeg bruger mest Instagram og "møder" mange fra min familie og venner fra Jylland på den måde. De vil jo gerne følge med - bilder jeg mig ind😂 Derudover er det sjovt med et medie som Instagram, at man kan kommentere og kommunikere på tværs af hele verden.