lørdag den 9. april 2016

Farverige Frederiksberg - "lånte" Oddere og globryllup


Altid noget at glo på...
Nu ligger Frederiksberg jo mellem Nørrebro og Vesterbro - og det er én af de ting, som vi rigtig godt kan li' ved at bo på Frederiksberg. Der er ikke kun pelsfrakker og fortravlede typer, som man ser på Gl. Kongevejs alt for snævre fortov. Der er alle slags mennesker her! 

I dag var vi fx ude og lufte den terrængående (der i øvrigt er indkøbt med særlig henblik på at genere så få som muligt på sin vej). Den farverige far på billedet mindede os altså om, at det er ved at blive sommer - men også, at vi skal se at få købt den kædelås!😳  For mon ikke der står en familie et sted og savner deres Odder👀

Bryllupskuller i haven 
Senere slog vi vejen forbi Landbrughøjskolens Have (ynglingsted of all times - og som med lidt god vilje kan betragtes som vores baghave)😍  Der var bryllup! Godt nok var bruden forsinket ihvertfald en halv time. Det resulterede i en meget nervøs og storrygende gom nede ved andedammen - og et meget utålmodigt spædbarn, der så snart vielsen gik i gang, forlangte mad. Vi fik dog det hele med i al stilhed...fra en nærliggende bænk😉 

torsdag den 7. april 2016

Kvarteret udvikler sig - og det samme gør Wilbert

Der er brede smil og store fremskridt, både i den lille familie  
- og i Skovkvarteret!

Sådan forelskede vi os i Skovkvarteret 
Nu er vi jo ret vilde med tanken om at bo tæt på den rå natur, de nyopførte daginstitutioner, skolen som kommer lige uden for vores vinduer og aktiviteter som skøjtehal og den nye indendørs multiarena Royal Arena i Ørestad. For jo mere vi har sat os ind i hvordan Ørestad er sat sammen, jo mere er vi overbevist om, at Skovkvarteret ligger lige i smørhullet - Arenakvarteret i Ørestad.

Men hvordan sætter man sig ind i et helt nyt bykvarter - som endnu ikke er andet end råhus, beton og mudder? Arenakvarteret, Skovkvarteret, og Ørestad – syd, eller hvad? Hvad er hvad? Nogle af de "øvelser" vi lavede for at få styr på vores prioriteter og på området, kan du læse om her eller her.

Vi fandt Skovkvarteret på Facebook

I efteråret sidste år faldt vi over en Facebook-annonce for et nyt boligkvarter i Ørestad. Det var rækkehuse i forskellige sten, højder og størrelser og det så råt og dynamisk ud – lidt a la New Yorker townhouses
👌 Vi var ret vilde med tanken om at bo ud til Kalvebod Fælled med udsigt til uspoleret natur i et spritnyt hus – og ovenikøbet tæt på metroen…sidstnævnte har jo hele tiden været et kardinalpunkt for os.

Dengang sagde vi til hinanden ”aj vi bor jo så dejligt her på Frederiksberg, hvorfor flytte”. Men som den gravide mave vokser, sker der åbenbart noget med een. Vi begyndte i hvert fald at snakke mere om fremtiden, kombinationen af tæt trafik og små børn – for ikke at tale om pladsmanglen i den 2-værelses på 4. – som ellers ikke har fyldt noget i vores hverdag.

Et RIGTIGT bykvarter…
Nu har vi jo set det færdige resultat og oveni købet er Wilberts værelse indviet med bleskift og amning da vi besøgte huset i påsken🐥. Vi kan allerede mærke og se, at det er blevet som vi havde håbet. Og vi har endda mødt vores naboer og set fælleshuset tage form – med andre ord, Skovkvarteret er ved at blive et rigtigt bykvarter…og ikke kun arkitekt-streger på glittet papir.  


Det er lidt af et privilegium at have så meget at glæde sig til. Vi glæder os forsat til at følge udviklingen i Skovkvarteret og se hvordan een række huse - blir til et helt bykvarter. Vi ser også vild meget frem til, at opleve hvordan hele nærmiljøet i Arenakvarteret snart fyldes med liv fra skolen, Arenaen, skøjtehallen og beboere fra de andre små bykvarterer omkring os. Sidst, og allermest, så glæder vi os til at give vores lille søn en barndom fyldt med kærlighed - i et trygt nabolag 😄👋