lørdag den 12. marts 2016

Nyt er godt - synes vi!Vi har, lige som så mange andre byboere i København, fulgt lidt tøvende med i byudviklingen af Ørestad. Havde man spurgt os for 2 år siden, havde vi nok ikke forestillet os selv ude i det der "Ødestad"! Og et rækkehuse – dét har aldrig været et særlig sexet foretagende...og har måske lugtet lidt af beskyttet bolig byggeri! Så ja, vores fordomme (Linettes især) må siges at være blevet bragt til skamme😏

Dét der tiltalte os ved netop Skovkvarteret (udover navnet, som jo bare emmer af naboskab, natur og hygge), var, at det ikke er et typisk stringent og ensformigt projekt. Dét at rækkehusene alle er i forskellige sten, brudte facader giver et godt spil og levende udtryk, som vi synes var ret arkitektonisk lækkert. 

Vi lavede en prioriteringsliste, som Skovkvarteret viste sig at kunne opfylde:
  • Tæt på byen (vi elsker København😍) 
  • Tæt på metroen (essentielt når man er stædig cyklist uden bil)
  • Frisk luft og natur (man er vel fra Silkeborg og lidt forvent)
  • Tæt på institutioner (fra vuggestue til gymnasiet) 
  • NYT, NYT, NYT (hvem elsker ikke duften af nye trægulve…dem der elsker skæve knirkende gulve i indre by, enig, men been there, done that. SÅ meget elsker man det altså heller ikke.
Og nu står vi altså her med udsigt til spritnyt rækkehus og glæder os bare helt vildt🙌

torsdag den 10. marts 2016

Barndomsnostalgi, Ødestad og for få kvadratmeterJo længere henne i graviditeten vi kom, jo mere begyndte "redebyggeri-tankerne" at trænge sig på. Skal vi være en småbørnsfamilie på 72 m2 - på 4. sal - uden et ekstra værelse? Skulle vi virkelig kigge efter noget større, nu hvor vi lige har totalrenoveret lejligheden? Og havde vi overhovedet råd eller lyst til at flytte?

Når man er vokset op derude i villakvartererne i henholdsvis Silkeborg og Holbæk, vil man jo gerne give lidt af den idyl videre. At ens børn kan lege ude til solen går ned, at de lige kan fise over til naboen osv. 

Vi blev ret tidligt enige om, at vi simpelthen ikke kunne se os selv i et gammelt lavloftet 70’er hus i provinsen – med langt til vennerne, byen, vores jobs, stranden og hvad København ellers har givet os de sidste mange år. 

tirsdag den 8. marts 2016

Hvor uheldig har man lov at være

Jeg har haft en 100% problemfri graviditet, ja faktisk har jeg været en af de typer, jeg håbede på at være; ubekymret, glad, uden vand i kroppen og i stand til at træne helt frem til uge 37 – men så stoppede idyllen brat!

Jeg har fået lungebetændelse! Helt ærlig, det er da ikke fair – SÅ tæt på termin. Og det er en slemmer en af slagsen – for når ens mavemuskler er sat ud af spil (pga. en 3+ kg’s baby i maven), så er det ligesom lidt svært at hoste og trække vejret. Og for at det ikke skal være løgn, faldt det sammen med mine veninders planer om at holde babyshower. Jeg blev overrasket og gennemførte det… lagde mig i fosterstilling efterfølgende, helt ødelagt og feberramt. Men det var det hele værd, og jeg følte mig noget så elsket 💛

Så jeg har siddet op og sovet lige siden og været dybt bekymret for baby, der blev tjekket af jordemoren – desværre med høj puls pga. min feberramte krop. Og pencillinen jeg får er velegnet til gravide = det er noget mildt stads, som gør, at det hele går meeeeeget langsomt.

Phở 
- vejen frem i aften – og som så mange gange før har Henrik i sinde at bespise mig rask. Så den står på vietnamesisk helse-Else suppe – proppet med friske grønsager, bok choy, hvidløg og chili. Det kan vel for faen kun hjælpe.

mandag den 7. marts 2016

Vi har været ude og kigge på Skovkvarteret – igen


And we like! 😍
Det småregnede i går, men det var heldigvis ret vindstille. Så på metroen med os – fra Frederiksberg til Vestamager st. – 20 minutter. Dét kan enhver forvænt bybo’er vist lige overskue. Hurra for metro 😊

Vi har researchet lokalplaner, kigget plantegninger og gloet os helt rundtosset på Google Street View, for at danne os et indtryk af vores fremtidige kvarter. Men nu var vi bare nødt til at se på sagerne igen.

Hver gang vi har været i Ørestad, har det været med følelsen af ”øj, det er nice det ligger så tæt på metroen det her, det kan da ikke gå helt galt”. Vi gik derfor rundt derude og kikkede på, hvordan det hele havde udviklet sig siden sidst – nu havde husene endda fået sten på, og man kan efterhånden se, at det hele tager form.

Vi var også henne og kikke nærmere på den så småt etablerede byfælled og Royal Arena, hvor de virkelig har fået fingeren ud! De er ved at lægge "trælamellerne" på facaden, og det ser så flot ud. Det gør altså ikke noget at have udsigt til den hver dag. Byggenørden Henrik var i hvert fald temmelig opslugt. Snart kan man jo se det blive taget i brug – super spændende.

søndag den 6. marts 2016

Kan vi bo i Ørestad?
Der er jo både fordele og ulemper ved at flytte fra fx Frederiksberg til Ørestad. Nu kommer vi jo fra henholdsvis Jylland og provinsen, og så er der bare nogle barndomsminder og værdier, som man automatisk tager med sig og derfor gerne vil give videre, når man selv skal starte en familie.

Fx det der med at ens barn kan smutte ud af døren, hoppe på cyklen, for at cykle ned til Lukas i nummer 14…det er da hyggeligt. Og så behøver vi ikke være nervøse for trafik og suspekte typer (ikke at der vrimler med dem på Frederiksberg høhø, men det hænder da!!). 

Selvfølgelig har vi givet det en masse overvejelser i jagten på vores drømmebolig – og har været ude og kigge på mange forskellige muligheder i Københavnsområdet. Men vi kan virkelig godt se ideen i Ørestad og et projektbyggeri som Skovkvarteret – fordi det er tæt på metroen og derfor byen og indfrier mange af de ønsker/krav, som vi har til en fremtidig bolig for en lille ny familie😊

Alle de tanker og overvejelser har Henrik og jeg brugt mange timer på, hvor vi har forventningsafstemt og syretestet fordomme. Men hør mere i klippet her...