søndag den 13. august 2017

Flere og flere flytter ind

Det var sådan, at da vi flyttede ind i vores hus, var vi kun ganske få familier her på vejen, da kun første etape af huse var ved at være færdigbygget. Det har nok helt naturligt været medvirkende til, at sammenholdet mellem os 8-10 familier har været ekstraordinært godt og hurtigt har dannet grobund for gode og tætte venskaber. Vi er ikke kun naboer, heldigvis.

Det med hus var nyt for os alle, så vi har brugt hinanden i stor grad, til at få det hele til at spille. Der er altså meget at se til, når man flytter ind i nybyggeri og tilmed i et helt nyt område, hvor der knap var gjort klar til at kunne se tv og logge på internettet. Men med fælles hjælp, kom vi meget hurtigt meget langt.

Den lille nybyggerkerne
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ind i mellem tidligere har talt om, hvordan det mon ville blive, når der flyttede flere ind. Vi følte nok lidt, at vi egentligt havde nok i hinanden og værnede lidt om vores lille 'kollektiv' her på vejen. 
Men disse tanker er gjort til skamme, for hver gang der er flyttet nye ind, er 'kollektivet' bare blevet større. Personligt synes jeg, her umiddelbart er en perfekt sammensætning af forskellige mennesker og familier, og jeg fornemmer, vi klikker godt sammen på kryds og tværs. Det er klart, at jo flere vi bliver, jo svære bliver det, at være tætte med alle, og helt naturligt taler man nok mest med dem, der bor tættest på.

Men jeg føler mig heldig med alle disse nye bekendtskaber og naboer, og ser frem til at få hilst på de senest tilkomne og lære endnu flere at kende. I længden ville det da også bare blive alt for kedeligt med en vej med 10 familier midt på en byggeplads, så tak fordi byggeriet skrider frem og vejen består af mange mange flere end 10 husstande og velkommen til alle nye.


Godaw og velkommen - her er plads til alle i Skovkvarteret 🐼🐷🐸🐳

Børn som icebreakere
Alle der har købt hus eller lejlighed i Skovkvarteret er koblet på en form for intranet, kaldet Borigo, hvor vi kan kommunikere med hinanden, og hvor Tetris kan lægge beskeder ud til os, hvis vi skal være opmærksom på et eller andet. Har vi spørgsmål, gælder det også, at vi kan kommunikere med Tetris via intranettet. 

Vi fandt hurtigt ud af her på vejen, at vi også ville lave vores egen lille facebookgruppe. Det var lidt mere privat, og her kunne vi lynhurtigt og mere uformelt formidle diverse informationer og erfaringer mv. I takt med der flytter flere og flere ind kommer der også flere medlemmer i facebook gruppen - for her er alle velkommen og alle bliver hørt.

Når hjemis pludselig lægger vejen forbi kan det nok være, vi samles på vejen - og det ret så hurtigt ha-ha. Og at hjemis kommer forbi betyder vel også, at vi nu er ved at være et kendt område med en del mennesker 

Inden for kort tid flytter der en masse nye beboere ind i lejeboliger, der er blevet opført, som en del af Skovkvarteret. Det bliver spændende at se, hvordan vi får integreret os med dem, men vi håber meget på, at det kun skaber endnu mere liv, og at vi kan bruge hinandens grønne områder og legeområder når alt står færdigt.

Mon ikke især børnene hurtigt finder hinanden, og så er det jo ofte nemt derfra. Det er i hvert fald min erfaring, at børn er en rigtig god icebreaker og at børn hurtigt opdager hvis der er nye potentielle venner i nabolaget. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar